Helyi közélet

2010.02.11. 13:28

Vérét adta a DVTK és a rendőrség

<p>Miskolc - „A bátorság vérvonala” elnevezéssel csütörtökön együtt adtak vért a DVTK labdarúgói és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az I. Országos Véradónapon.</p>

A szolgálatteljesítés közben néhány éve hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy emlékére Dr. Bencze József altábornagy országos rendőrfőkapitány és Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke írta alá azt a megállapodást, amely szerint az idei évtől kezdődően február 11-e a Magyar Köztársaság Rendőrségének hivatalos Véradónapja.

„Néma tiltakozás”

„Az önkéntes véradással nemcsak Borbély Zoltánnak kívánunk emléket állítani, de tisztelgünk azon rendőrök emléke előtt is, akik mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében teljesített szolgálatuk közben haltak hősi halált. Véradásunk néma főhajtás a hősök előtt, egyben néma tiltakozás az erőszak ellen.” - áll a megyei rendőrkapitányság kommunikációs irodájának közleményében.

Rendőrfőkapitány, a mester, a legenda

A csütörtöki véradónapon - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Nagytermében - dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Tornyi Barnabás a DVTK vezetőedzője, Veréb György a DVTK kapus-edzője, a DVTK focicsapata, és B-A-Z. megye rendőrkapitányai mellett a rendőri állomány java része részt vett.

(JLI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában