Helyi közélet

2010.02.25. 16:27

Minden gyerek lakjon jól!

<p>Forró, Ináncs, Hernádszentandrás - Élelmiszercsomagot kapott több mint kétszáz abaúji iskolás és óvodás.</p>

Több mint 200 gyermek kapott élelmiszercsomagot tegnap a Minden gyerek lakjon jól! Közhasznú Alapítvány jóvoltából. A jótékonykodás Forró községben kezdődött, majd az ináncsi és a hernádszentandrási gyerekek örülhettek a fejenként háromezer forintos csomagnak. Találtak benne müzlit, tejet és almát. Az alapítvány egyik munkatársa az Észak-Magyarországnak elmondta: az éhezéssel fenyegetett gyerekek száma ugrásszerűen nőtt az elmúlt években. A leghátrányosabb kistérségekben a legrosszabb a helyzet, s a 2010-es költségvetési megvonások következtében a következő hónapokban itt ölthet drámai méreteket a gyermekéhezés. Ezért a 33 leghátrányosabb kistérség iskoláiban és óvodáiban étkezési támogatásra szoruló (összesen 36 000) gyerek számára egészséges élelmiszert szeretne biztosítani az alapítvány. Az abaúji gyerekek a tanév végéig minden csütörtökön kapnak egy-egy élelmiszercsomagot, melyben mindig más élelmiszereket találnak. A jövő héten Hernádvécse település rászoruló gyermekeit is bekapcsolják a programba. Az alapítvány felmérései szerint megyénkben több száz gyermek éhezik, akik csak az oktatási intézményben jutnak megfelelő minőségű és mennyiségű élelemhez.Számokban

Élelmiszercsomagot kapott:

Forrón 112 iskolás
Ináncson 88 iskolás
Hernádszentandráson 19 óvodás


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában