Helyi közélet

2010.02.17. 08:21

Kezdődhet a kátyúzás: 10 680 gödör az utakon

<p>Miskolc - Eltűnt a hó az utakról, ismét kátyúk keserítik meg az autósok életét.</p>

A hó olvadásával előtűnnek a kátyúk, gödrök az utakon, sőt, a nappali olvadás, éjszakai fagyás még szaporítja is ezek számát. Megkérdeztük a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft–t, hogyan készülnek az útjavításra. A válasz: az időjárás függvényében már hétfőn is volt olyan terület, ahol megkezdték a javítást. A hideg miatt természetesen csak ideiglenes korrigálásról lehet szó, meg kell várni a jobb időt, hogy meleg aszfalttal tudjanak dolgozni.

Éjszaka is

Kertész Béla műszaki vezető elmondta, van olyan útszakasz, amit csak éjszaka tudnak javítani a nagy forgalom miatt. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. osztályvezetője, Szilvai József Attila arról számolt be, hogy addig, amíg mínusz fokok vannak, csak a balesetveszélyes kátyúkat tudják javítani, azt is csak ideiglenesen, speciális hideg aszfalttal. Végleges javításra március közepe felé számíthatunk, de akkor is az időjárástól függ, mert esőben nem lehet aszfaltozni. Az útfelügyelők 10680 kátyút regisztráltak a megyében, ebben az egészen aprók is benne vannak. Az olvadás–fagyás miatt várható, hogy számuk növekszik, de amit nem tudnak kijavítani, azt táblával jelzik. Minden autós figylemét felhívják, hogy a jól ismert útszakaszon is lehet új kátyú, ezért fokozott óvatossággal vezessenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában