Helyi közélet

2010.02.01. 12:54

Hó van, járhatatlan út nincs

<p>Miskolc - Az autósoknak még hétfő reggel is havas utakon kellett közlekedniük.</p>

Ami nem is csoda ekkora hómennyiségnél. Figyelembe véve azt is, hogy a főutak takarítását a vasárnapi hóátfúvás is nehezítette. Nem beszélve a ma délelőtti havazásról.

Márpedig tudjuk, a közútkezelők a főutak megtisztításával kezdik a munkát. Nem történt ez másképp a Miskolci Városgazda Kht.-nál sem. Elsőként a tömegközlekedési útvonalakat, valamint a kórházak, mentőállomás, tűzoltóság, rendőrség felé vezető utakat, illetve bejáratukat takarították Miskolcon – tudtuk meg hétfőn Kertész Bélától, a cég műszaki vezetőjétől. A mellékutakra csak hétfőn reggel tudtak menni, ezek közül is elsőbbséget élveztek a gyűjtő meredek mellékutak, valamint a közintézmények felé vezető szakaszok. A munkát azonban nehezítette, hogy délelőtt, rövid szünet után, újra elkezdett esni a hó.

Szilvási József Attila, a Magyar Közút Zrt. osztályvezetője hétfőn délelőtt elmondta lapunknak: megyénkben nincs járhatatlan út. Először ők is a főutakat takarították, a hóátfúvások azonban nehezítették a munkájukat, legfőképp a 37-es főúton. 55 gép dolgozott megyénk útjain, ez azt jelenti, hogy a meglévő 45 mellé külső partnereket is be kellett vonni – mondta az osztályvezető. Arra a kérdésünkre, hogy ez a havazás mennyibe került a közútnak, szerdára ígért választ az osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában