Helyi közélet

2010.02.25. 14:48

Elkelt a diósgyőri acélmű? - mikom.hu

<p>Miskolc - Pénteken délutánra összehívták a diósgyőri acélmű (DAM 2004 Kft.) dolgozóit. A gyűlésen feltehetően a gyár további működéséről lesz szó. A mikom.hu értesülései szerint egy török-szír befektető csoport vásárolja meg a DAM 2004 Kft-t.</p>

A gyárat tavaly év elején zárta be előző tulajdonosa, körülbelül hétszáz ember került az utcára. A cég azóta felszámolás alatt van. Most 150 fő dolgozik a gyár területén. Elsősorban állagmegóvási munkálatokat végeznek, hogy addig is, míg nincs meg az új tulajdonos, a meglévő értékek épségben megmaradjanak.

A mikom.hu értesüléseit részben megerõsítette Ágotai József, a DAM 2004 Kft. munkavállalóit tömörítõ dolgozói érdekképviselet, a Vasas Szakszervezet elnöke is, aki azt mondta, hogy valóban jártak török érdeklõdõk a közelmúltban a gyárban. A cég felszámolóját a Független Hírügynökség egyelõre nem érte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában