Helyi közélet

2010.02.18. 11:56

A legfrissebb influenza-hír: Nőtt, de nem sokkal

<p>Miskolc - Az országos tendenciával ellentétben megyénkben nőtt az influenzás esetek száma az elmúlt naptári héten. Azonban a teljes lakosságszámra vetítve még mindig nem jelentős a megbetegedések száma.</p>

Országosan tovább csökkent az influenzás betegek száma, február 8-14. között. Az egy héttel korábbihoz képest 6,6 százalékkal kevesebben, a becslések szerint összesen 14 ezer 300-an fordultak ilyen panaszokkal orvoshoz. 2 új halálesetnél igazolódott, hogy összefüggésbe hozható a H1N1 fertőzéssel, ezzel összesen 121-re emelkedett a világjárványt okozó vírus magyarországi áldozatainak a száma.


A legtöbb megyében csökkent az influenzás megbetegedések száma, azonban négy helyen, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében nőtt.

Kik „vezetnek”?

 


A helyi adatokról az ÁNTSZ regionális intézetének közegészségügyi-járványügyi felügyelő Sándor Judittól érdeklődtünk. Megtudtuk, hogy megyénkben az influenza figyelőszolgálat orvosai az elmúlt héten összesen 145 influenzaszerű megbetegedést jelentettek, ami ugyan 32 százalékos emelkedés az előző héthez képest (amikoris 110 volt a jelentett betegek száma). Azonban a megbetegedés gyakorisága (morbiditás) egyik kistérségi intézet területén sem haladta meg a járványküszöböt (azaz a 200 százezreléket.) A legtöbb megbetegedést (125) ezen a héten az ÁNTSZ Miskolci Kistérségi Intézetének területéről jelentették (az összes megbetegedés 24 százalékát).


A múlt heti megbetegedések terén a legérintettebb a 35-59 éves korosztály volt (27,5 százalék), őket követte a 15-24 éves korosztály (24,1 százalékkal). A legkevesebb influenzás megbetegedést a 3-5 éves korosztályban észlelték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában