Helyi közélet

2010.01.28. 15:45

Alsónadrágos norvég a Tiszában

<p>Egy majdnem meztelen norvég férfit talált egy mórahalmi tanya lakója csütörtökön reggel a Tiszában. A férfi a hideg téli időben a tanyához közeli nádas jeges vizében volt, egy szál alsónadrágban.</p>

Kiderült, hogy Szerbiába akart menni, de az ottani határőrök visszafordították, mire elszórta a ruháit és iratait és más módot próbált keresni a határátlépésre.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a tanya tulajdonosa azonnal értesítette a rendőrséget, a határrendészek pedig hamarosan meg is találták a férfit. Takaróba burkolták és a kocsijukba ültették.

A magát norvégnak valló férfi azt mondta, hogy nem sokkal korábban Röszkénél akart átmenni Szerbiába, de az ottani határőrök visszafordították, mire gyalog indult neki a zöldhatárnak. Menet közben eldobálta az iratait és a ruháit. Ezek egy részét a határrendészek később megtalálták és bebizonyosodott az iratok alapján, hogy valóban Norvégiából jött.

Azt nem tudta megmagyarázni, hogy miért szórta el a ruháit. Orvoshoz vitték, de valószínűleg nem tölthetett túl sok időt alulöltözötten a téli hidegben, mert normális volt a testhőmérséklete. A határrendészek adtak neki ruhát és értesítették a Norvég Nagykövetséget. Értesítették a Máltai szeretetszolgálatot, hogy szállást, és ha szükséges további orvosi ellátást biztosítsanak a fagytűrő férfinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában