Helyi közélet

2009.10.12. 18:53

KKV-konferencia Miskolcon

<p>Miskolc - A tavalyi &#233;vet k&#246;vet&#337;en<br /> id&#233;n is folytat&#243;dik a kis- &#233;s<br /> k&#246;z&#233;pv&#225;llalkoz&#243;knak<br /> sz&#243;l&#243; Raiffeisen &#220;zlett&#225;rs Klub<br /> rendezv&#233;nysorozat. Az idei &#233;vben a<br /> rendezv&#233;nysorozat els&#337; &#337;szi<br /> helysz&#237;ne okt&#243;ber 13-&#225;n Miskolc lesz.</p>

A pénzintézet - azon túl, hogy széles körű banki szolgáltatásokat nyújt közel 40000 kis- és középvállalkozásnak, - kiemelten fontosnak tartja, hogy az ország minden részében versenyképes és minőségi szakmai ismeretekkel segítse ügyfeleit.

A rendezvényt azért indították el a szervezők, mert a gazdasági szakértők, elemzők egybehangzóan állítják, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben kiemelten fontos, hogy a magyarországi kis- és középvállalkozások - melyek a hazai GDP felét adják, és az itthoni munkavállalók 70%-át foglalkoztatják - hogyan tudják megőrizni versenyképességüket.

A kkv-k helyzetét még inkább súlyosbítja, hogy bizonyos pénzügyi szakemberek úgy vélik, hogy a hazai kkv-k még nem érték el a gödör alját. Ezen szakértők véleménye szerint a mélypont az idei év harmadik és negyedik negyedévében jöhet el a  kis- és középvállalkozások életében.

A népszerű és közismert szakértők részvételével megtartásra kerülő félnapos konferenciák egyik célja, hogy a kkv-k döntéshozói meghatározó versenypiaci ismeretekhez jussanak, melyekkel vállalkozásukat sikeresen és hatékonyabban működtethetik.

A konferenciasorozat segítségével a kis- és középvállalatok döntéshozói pontos információkat kaphatnak arról, milyen források, gazdaságfejlesztési és kockázatkezelési eszközök, biztosítási megoldások érhetőek el számukra az aktuális piaci környezetben. A Vigadó Étteremben megrendezésre kerülő miskolci állomáson előadóként jelen lesz többek között a Coface Hungary képviseletében Bagyura András kereskedelmi vezető, Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzési főosztályának vezetője, valamint Kadlok Nándor, az Equinox Consulting partnere.

„Az ilyen rendezvények azért fontosak – mondja Orosz Péter, a Raiffeisen Bank Miskolci Régiójának vezetője, aki a miskolci konferencia házigazdája –, mert így a kis- és középvállalatok olyan új területeken juthatnak kompetitív előnyökhöz, olyan friss szakmai ismeretekkel ismerkedhetnek meg, melyek eredményesebb működést tesznek számukra lehetővé. A rendezvénysorozat másik fontos célja – a versenypiaci ismeretek nyújtása mellett -, hogy a vállalatok vezetői megismerhessék a vállalkozások számára elérhető aktuális pénzügyi lehetőségeket, akár a napi üzletmenet finanszírozásához, akár a pályázatokhoz szükséges önrész biztosításához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában