Helyi közélet

2008.12.15. 13:07

Sályi az első magyar pókerkirály!

<p><P>A Sályról érkező közgazdász, Gáll Zsombor nyerte a "magyar pókerbajnokságot"! A borsodi közgazdász fordulatos párbaj során kerekedett felül utolsó ellenfelén, a miskolci Kővári Balázson, megnyerve ezzel a 27 milliós fődíjat. A nyereményre azonban a miskolci játékos sem panaszkodhat...</P></p>

A Sályról érkező közgazdász, Gáll Zsombor nyerte a magyar pókerbajnokságként is titulált 4. PokerStars Budapest Poker Opent (BPO) a Tropicana Casinóban. A 25 éves amatőr az első helyről kezdte a finálét, sokáig vezetett, majd a fordulatos párbaj során felülkerekedett utolsó ellenfelén, a miskolci Kővári Balázson, ezzel nemcsak győzött, hanem bezsebelte a főnyereményt (27 millió forintot!) is.

A második helyen záró asztaliteniszező alig 2,200 forintot (!) fizetett be egy selejtezőn, ám mikor kilépett a kaszinóból jóval súlyosabb pénztárcával (17 millió forinttal!) vehette az irányt a borsodi megyeszékhely felé. A győztes négy évvel ezelőtt kötött barátságot a pókerrel, saját bevallása szerint a versenyeket kedveli jobban, a készpénzes játék csak másodlagos szereppel bír számára. A népszerű kártyajáték online térhódítása Gállt is magával ragadta, rendszeres próbára teszi önmagát a virtuális valóságban.

A BPO-ra online selejtezőből jutott el. Az első selejtezőnapon ült először asztalhoz a múlt kedden, ahol még kevesen gondolták, hogy a későbbi győztessel csapnak össze. A 25 éves amatőr végül a 96 elődöntőbe jutott közül a 34. helyen, kicsivel az átlagos zsetonmennyiség felett lépett tovább.
Lassan küzdötte fel magát a mezőnyben, fokozatosan a top tíz környékére, majd a döntő előtt már messze az első helyen állt, sorozatos akciói révén. A fináléban hatalmas előnye tudatában és egy korai nagy parti behúzását követően órákon át csendben meghúzódott, kiülte ellenfelei távozását. Amikor már csak hárman maradtak a nyolcból, hirtelen az utolsó helyen találta magát, viszont innen az adok-kapokból jól jött ki.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában