Helyi közélet

2008.12.15. 09:49

Üresek az állomások a Zemplénben

<p>Sátoraljaúhely - A MÁV sátoraljaúhely-szerencsi vasúti szakaszán konganak az ürességtől az állomások várótermei...</p>

9.30: A szerencsi vasútállomáson 9 óra környéként láttunk egy Piroska vonatot, ami az indító jelre várt. Három utast számoltunk a vagonban, akikből kettő vasutas volt. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Sátoraljaújhely irányába a tervek szerint 3 óránként indul egy ilyen kis Piroska vonat. Miskolcra viszont óránként indítják a kis motorovonatot. A Szerencsi vasútállomásnál élénkebb autóbusz utasforgalomat tapasztaltunk, mint Sátoraljaúhelynél.


 A MÁV sátoraljaúhely-szerencsi vasúti szakaszán konganak az ürességtől az állomások várótermei...

Csupán két darab úgynevezett Piroska motorvonat indult el, egyik hajnalban, másik 8 órakor Szerencs irányába, néhány utassal.
A vasútállomások előtt megszokott zsúfolt parkolók is üresek most, Sárospatakon láttunk a peronokon két takarítónőt, akik a még korábban elbobott sörösdobozokat, szemetet szedegették össze.
A taxisok ugyanakkor nem tapasztalják, hogy a forgalmuk megnőtt volna. Az emberek döntő többségében elővették saját kocsijukat, illetve a kollegákkal összefogva többen egy autóba "zsúfolódva" indultak munkába. A 37-es főúton valóban több személyautó halad a megszokottnál, főként Miskolc irányába.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában