Helyi közélet

2008.12.18. 14:01

Munkához jutnak a munkaképesek

<p>Az Országgyűlés módosította a szociális és foglalkoztatási törvényeket.</p>

Rendelkezései szerint az a cél, hogy a munkára képes, de tartósan munkanélküli személyek vegyenek részt közfoglalkoztatási programban.

Az önkormányzatok a törvénymódosítás alapján a közcélú foglalkoztatás ténylegesen felmerült személyi kiadásainak kilencvenöt százalékát igényelhetik vissza a költségvetésből. A segélyezési rendszer alanyává így csak a szakképzetlen munkavállalók, valamint a gazdaság által már nem keresett szakképzettséggel rendelkezők válhatnak, hiszen ők kiszorulnak a munkaerőpiacról. A törvény új eleme az, hogy megteremti az összhangot a foglalkoztatási és a szociális törvény adatnyilvántartásra vonatkozó szabályai között.

A parlamenti szavazást követően visszavonta törvénytelen és betarthatatlan helyi szociális rendeletét Ivád község képviselő testülete, s a hevesi település első embere ugyanerre kérte azokat a polgármestereket, akik hasonló elszántsággal álltak ki az ügy mellett. Megyénkben Monok és Sárospatak volt a „zászlóvivő”, így a törvénymódosítás kapcsán kiváncsiak voltunk az érintettek véleményére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában