Helyi közélet

2008.12.10. 15:41

Miskolci bűncselekmények - rendőrségi felhívás

<p>Miskolc - Miskolcon és vonzáskörzetében az utóbbi időben megszaporodott az időskorúak sérelmére házalással elkövetett bűncselekmények száma.</p>

A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi közleményt jutatta el hozzánk:

"Miskolc város területén és vonzáskörzetében az utóbbi időben megszaporodott az időskorúak sérelmére házalással elkövetett bűncselekmények száma.

Ezen bűnelkövetők hulladékfém-, virág-, régiségek vásárlásával, zöldségek eladásával, valamint önkormányzati segély vagy valamely közüzemi díj visszafizetésének ürügyével jutnak be áldozataik lakásába, ahol a figyelmüket elterelve eltulajdonítják a lakásban található értékeiket, készpénzüket, melynek tárolási helyét előzőleg a sértettel megmutattatják. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ne engedjenek be idegent a lakásukba addig,amíg meg nem győződnek személyazonosságáról, illetve jövetelének céljáról. Amennyiben gyanús személyekkel találkoznak, értesítsék a rendőrséget az ingyen hívható 112 segélyhívón, vagy a 107-es telefonszámon. A közeledő ünnepekre tekintettel felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a piacokon, bevásárló központokban, valamint a tömegközlekedési eszközökön különösen figyeljenek értékeikre, hogy ne váljanak zsebtolvajok áldozataivá. Közterületen árúsítóktól csak abban az esetben vásároljanak, ha az eladni kívánt portékát az árus meg tudja mutatni. Ne vásároljanak olyan személytől, aki a vételár átvétele után egy távolabbi helyről kívánja előhozni áruját. Az ünnepek és az azt megelőző napok biztonságának szavatolásáért megerősített rendőri jelenlétet biztosítunk azokon a helyeken, ahol a vásárlások miatt megnövekedett forgalomra számíthatunk. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog, Biztonságos Új Évet Kíván: a Miskolci Rendőrkapitányság"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában