Helyi közélet

2008.12.16. 14:19

Kovács Kati és Koós János énekelt Szendrőn

<p>Szendrő - A szendrői tornacsarnokban három órás szórakoztató műsorral kedveskedtek háromszáz nyugdíjasnak. Neves énekesek is szórakoztatták a vendégeket.</p>

A Városi Szociális Szolgáltató Központban a közelmúltban egymást érték a rendezvények. Először Fiatalok az Időskorúakért mottóval jótékonysági bált szerveztek annak reményében, hogy önkéntes segítőket toborozzanak az idősek támogatása érdekében. A százhatvan megjelent vendég között voltak helyi vállalkozók a civil szervezetek képviselői és magánszemélyek is, akik szponzorálták a kezdeményezést. A befolyt összegből az általános iskola tornacsarnokában három órás szórakoztató műsorral kedveskedtek a háromszáz nyugdíjasnak.

Maradandó élmény

A vendégeket Szaniszló János polgármester és Kisidáné Gríger Ildikó, a Városi Szociális Szolgáltató Központ vezetője köszöntötte. A műsorban felléptek a Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda óvodásai, az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai, néptáncosai. Sztárvendégként Kovács Kati és Koós János előadóművész szórakoztatta a jelenlévőket. A koncert végén a közönség maradandó kulturális élménnyel és ajándékcsomaggal távozhatott. Az idősek számára egyébként az Edelényi Tisztiorvosi Hivatal egészségfejlesztői előadást tartottak az időskori problémákról, megelőzésükről az egészséges életmódról, a tartalmas idős évekről, majd lehetőség nyílt a testzsír, a vérnyomás és a vércukor mérésre.

Szentmise

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Időskorúak Átmeneti Gondozóházában a név felvételének első évfordulóján a Római Katolikus Egyház és a Kaméliánus Közösség támogatásával szentmisét is szerveztek. A vendégek megismerték Szent Erzsébet életét, aki a szegények támogatója és minden egészségügyi és szociális dolgozó példaképe lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában