Helyi közélet

2008.12.11. 19:31

Bűnözői erőszak ellen demonstráltak Sátoraljaújhelyen

<p>Sátoraljaújhely - Összevertek egy sátoraljaúhelyi tanárt, ezért több száz diák és felnőtt demonstrált csütörtökön este Sátoraljaújhelyen a Kossuth Gimnázium előtti téren.&#160;<DIA alt="Bűnözői erőszak ellen demonstráltak Sátoraljaújhelyen" height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/B__369_n_z__337_i_er__337_szak_ellen_demons/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Bűnözői erőszak ellen demonstráltak Sátoraljaújhelyen" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A tiltakozó megmozdulást a helyi Fidesz szervezte annak apropóján, hogy a közelmúltban egy középiskolai tanárt lakásánál megtámadtak és összevertek. A tett indítéka: korábbi oktatói munkájával kapcsolatban sérelmeztek valamit az egyik diák hozzátartozói, akik majd két évvel a történtek után álltak bosszút a pedagóguson. Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaúhely polgármestere szónokolt a demonstráción, egyebek mellett azt hangsúlyozva ki: BTK módosítására van szükség, hogy súlyosabb büntetést kapjanak a hasonló bűncselekmények elkövetői. A Parlamentbe is el akarják juttatni a felhívást és már a demonstráción is több százan aláírásukkal támogatták a indítványt. Az eseményt egyébként jelentős rendőri erővel "vigyázták": kutyás rendőrök, kommandósok "zárták körbe" a területet.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában