Helyi közélet

2008.11.20. 19:33

Novemberig mondhatjuk fel a régi kötelezőnket

<p>Miskolc - A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) idei kampányában nem a díjak, hanem a kedvezmények döntik el azt, hogy kinek melyik biztosító díjszabása a kedvezőbb.</p>

Az átigazolási szezonban – november 1-jétől december 31-ig – több biztosító olcsóbb díjakat alkalmaz, mint amilyenekkel a jövő év első napjától lehet kgfb szerződést kötni. Ebből a körből is kiemelkedik az Allianz 30 százalékos kampány kedvezménye. Két biztosító (a KÖBE és a Generali) azoknak ad kedvezményt, akik egy másik biztosítónak legalább két évig ügyfelei voltak. Új kedvezmény a piacon az, amit a Wabard Biztosító alkalmaz, amikor 20 százalék kedvezményt ad a pályakezdőknek – függetlenül attól, hogy közép-, vagy felsőfokú tanulmányaik befejeztével állnak munkába. Wáberer György, a biztosító tulajdonosa és igazgatósági tagja ezt azzal indokolta, hogy aki az első fizetéséből vásárol autót, az nagyon vigyáz a gépkocsira. Hogy kinek melyik biztosító ajánlata a legmegfelelőbb, azt érdemes alaposan átgondolni, s nem árt tisztában lenni néhány fontos dologgal...

Az online kötelező olcsóbb!

Mindenki szeretné a lehető legolcsóbban megúszni a kötelező biztosítást, ráadásul itt szinte azonos szolgáltatásokat kapunk, igen eltérő árakon. A lehetséges díjakat gyakorlatilag csak az online szolgáltatás igénybevételével tudjuk összehasonlítani. Ennél is fontosabb azonban, hogy az online kedvezmények (amelyek akár 30 százalékot is elérhetnek) igénybevételével még az egyéb módokon elérhető legolcsóbb szerződésnél is olcsóbbat találhatunk, így a kényelem és gyorsaság nyújtotta előnyök mellett még többet spórolhatunk.

Ne 3 ajánlatból válasszon!

Kötelező biztosítást köthetünk a biztosítók ügyfélszolgálatán, vagy üzletkötőinél, de ott nyilván csak az adott biztosító termékét vásárolhatjuk meg. A márkakereskedésekben, használtautó-kereskedésekben már nagyobb a választék, általában három ajánlat közül választhatunk, de még így sem biztos, hogy a legolcsóbbat kaphatjuk meg. Az online szolgáltatás igénybevételével azonban a teljes piaci kínálatból, árgaranciával választhatunk, így minden szempontból ez a legjobb megoldás.

Érdemes-e egyesületekkel szerződni?

A válasz nem lehet egyértelmű. A biztosító egyesületek díjai gyakran alacsonyabbak, mint a „nagy biztosítóké”, mert nonprofit jelleggel, és komoly hálózat fenntartása nélkül működnek. Hátrányuk is épp ez lehet, ha bármilyen ügyintézés válik szükségessé (akár csak egy zöldkártyára lenne szükségünk), sokkal nehezebben érhetők el, mint a legnagyobb biztosítók, amelyek gyakorlatilag minden városban tartanak fenn ügyfélszolgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában