Helyi közélet

2008.11.06. 16:56

Komlóska bepereli a Magyar Posta Zrt.-t

<p>Komlóska, Miskolc - A közelmúltban Komlóska 34 millió forintos kártérítési igényt nyújtott be a Magyar Posta Zrt. ellen. A posta ezt elutasította, ezért a komlóskai önkormányzat jogi útra tereli az ügyet.</p>

Az ügy előzménye az volt, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság határozatában kötelezte a szolgáltató Magyar Posta Zrt.-t, helyesbítse a 2003-ban a felhasználók felé tett téves tájékoztatást, tájékoztassa a felhasználókat, hogy korábbi gyakorlata nem mindenben felelt meg a jogszabályi feltételeinek. A határozat 2008. augusztus 26-án vált jogerőssé. A Magyar Posta Zrt. a rárótt kötelezettségeknek a felhasználók részére szeptember 22.-23. napokon eljuttatott közlemény formájában tett eleget. Ez azonban a helyiek szerint csak részleges kárpótlás volt, emiatt a települést ért hátrányos megkülönböztetések ellentételezésként 34 millió forintos kártérítési igényt nyújtottak be a Magyar Posta Zrt.-hez.
A válasz csütörtökön érkezett meg, amelyben a Magyar Posta Zrt. elzárkózik a kártérítéstől – tudatta lapunkkal Köteles László, Komlóska polgármestere. Köteles László hozzátette, az ügy ezzel nem ért véget, hanem tovább lép a település, azaz jogi úton kívánnak érvényt szerezni követelésüknek, így Komlóska ismét perbe száll a Magyar Posta Zrt. ellen.
-bg-

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában