Helyi közélet

2008.11.29. 18:54

Hatalmas tömeg vett részt a budapesti demonstráción

<p>Budapest – Nagyszabású tiltakozáson vettek részt szombaton a miskolci tűzoltók. Budapesten gyűltek össze a demonstrálók. Rajtuk kívül felvonult a rendőrség, polgárvédelem, katonák, vámosok, a büntetés-végrehajtásban dolgozók, valamint a közalkalmazottak, a pedagógusok és az egészségügy dolgozói is.</p>

A miskolci tűzoltóság épülete elől szombat reggel hétkor indult el két busz, körülbelül hetven tűzoltóval. A miskolciakhoz a megye különböző pontjáról mások is csatlakoztak. Részt vettek a demonstráción a szerencsiek, mezőkövesdiek, valamint a sátoraljaújhelyi, tiszaújvárosi, és encsi tűzoltók is.

Budapesten, a Hősök terén gyülekezett az egyre népesedő tömeg. „Tele volt a tér” – meséli egyikük. „Amikor már az Andrássy úton vonultunk, sokan még mindig egyhelyben álltak, indulásra várva.” A menet elején négy tűzoltó egy koporsót vitt a vállán kereszttel, amelyre a „törvényesség” szót írták. Utánuk három szirénázó tűzoltóautó után vonult a menet. Huszonhárom szakszervezet küldöttei érkeztek meg a Kossuth térre, ahol felolvasták a követeléseiket, majd a szakszervezetek vezetői elvitték a petíciót a Miniszterelnöki Hivatalba és átadták azt egy államtitkárnak. Ezután mindenki elzarándokolt a maga minisztériuma elé, ahol újból hosszan sorolták mindazt, amivel nem elégedettek, hogy azután itt is átadják petíciójukat az illetékes szakállamtitkárnak.

A tűzoltók többek között a kormány gazdasági válságra hivatkozó intézkedései ellen emeltek szót. A befagyasztott bérekkel szemben legalább az információ mértékével megegyező emelésért, a túlórapénzek kifizetéséért és a tizenharmadik havi bérek megvonása ellen harcoltak. Hamarosan elválik, mekkora sikerrel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában