Helyi közélet

2008.11.20. 20:23

Gyárbezárást követelnek a mezőcsátiak

<p>Mezőcsát – A nagy zaj és por miatt a mezőcsáti, nemesvakolatot gyártó üzem bezárását követelte csütörtökön délelőtt a helybéliek egy csoportja.</p>

A tiltakozók szerint ugyanis a családi házas övezetbe telepített gyár már a próbaüzem alatt is megkeserítette a környékbeliek életét a zaj és a por miatt. A cég tulajdonosa szerint orvosolták a problémákat, újabb szűrőberendezéseket szereltek fel, és csaknem egymillió forintot költöttek a zajosabb gépek hangszigetelésére. A lakók közmeghallgatáson panasszal éltek, melyet követett a csütörtök bejárás. A helybéliek arra panaszkodtak, hogy a gyártás nagy porral és zajjal jár. A tiltakozók egyike, Váradi Sándor azt mondta: a terményeket is tönkretette és bár redőnyöket most már nappal sem húzzák fel, de így is beszivárog a lakásba a gyártás során keletkező por. A bejárás vezetője Hajlik Tünde, aljegyző elmondta: a mérések szerint most már sem a kibocsátott zaj, sem a por nem haladja meg a megengedett határértéket. Ennek ellenére a környékbeliek továbbra is követelik az üzem bezárását. A telephelyengedélyezési eljárás folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában