Helyi közélet

2008.11.28. 13:38

Energetika Miskolcon a Bay-Logiban

<p>Miskolc – Hagyománytzeremtőnek szánt energetikai konferenciát rendeztek a minap Miskolcon, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Logisztikai és Gyártástechnikai Intézetében (Bay-Logi).</p>

Az eseményen jelen voltak az ország legjelentősebb hagyományos energiatermelő és -szolgáltató vállalatain kívül a megújuló energetika területén működő vállalkozások, szakértők, oktatók is. Az alkalom hagyományteremtőnek tekinthető, hiszen megtartották a Bay-Logi kezdeményezésére idén nyáron megalapított Energiabiztonsági Klaszter (EBIK) tagjainak első ülését is, ahol megvitatták a fenntartható energiaellátás alapvető problémáit. Számos témában hangzottak el prezentációk, így az energiaellátás aktuális kérdéseiről, különös tekintettel a korszerű megújuló és alternatív energiaforrásokra. Az érdeklődők áttekintést kaphattak a Bay-Logiban az energetikához kapcsolódóan folyó különböző kutatások legfrissebb eredményeiről is. A szakma és a tudomány képviselőin túl középiskolások is nagy számban vettek részt a programon. Az előadássorozat végét szakmai vita és üzletembertalálkozó zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában