Helyi közélet

2008.11.26. 17:17

Aláírás hitelesíti: fejlődhet a szikszói kórház

<p>Budapest, Szikszó - Az érintett felek aláírták a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház és Rendelőintézet emelt szintű járóbeteg-szakellátás fejlesztésére vonatkozó 750 millió forintos uniós pályázati támogatásáról szóló szerződést hétfőn Budapesten.</p>

Az érintett felek aláírták a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház és Rendelőintézet emelt szintű járóbeteg-szakellátás fejlesztésére vonatkozó 750 millió forintos uniós pályázati támogatásáról szóló szerződést hétfőn Budapesten – ismertette a megyei közgyűlés elnöke, dr. Ódor Ferenc a jó hírt a szerdára összehívott sajtótájékoztatón. Azért megemlítette: üröm az örömben, hogy a pályázaton azon kórházak vehettek részt, amelyektől a kórháztörvény révén úgymond elvették az aktív ellátást. A 9 pályázó közül összesen 7 nyert.

2010 tavaszára elkészül

Nemcsak megújul a szikszói kórház szakrendelője: új tevékenységekkel is bővül az új pályázat révén.

A 747,7 millió forintos uniós támogatásból, s a fenntartó által biztosított 5 százalékos önerőből megvalósuló beruházás előkészületi munkái már meg is kezdődtek a szikszói kórházában. A látványos építkezés jövő tavasszal indul, s rá egy évre be is fejeződik, ismertette a szerdai sajtótájékoztatón dr. Tiba Sándor kórházigazgató. A fejlesztés révén a jelenlegi szakrendelésekhez újabbak is csatlakoznak majd, mint ortopédsebészet, angiológia, érsebészet, diabetológia, aneszteziológia. Ezekhez kapcsolódva 20 ágyas nappali kórházi részleget is kialakítanak, olyan betegek számára, akik ellátása nem igényel aktív kórházi elhelyezést, viszont huzamosabb megfigyelést igen (például egy cukorbeteg inzulinbeállítása). A rehabilitációs eljárások sorát vízterápiákkal bővítik.
Az igazgató elmondta: azt a közel 58 ezer beteget kívánják ellátni, akik most gyakorlatilag a szikszói kórház előtt elhaladva más intézményekbe kénytelenek utazni. A megye más kórházaival e téren szakmai egyeztetéseket folytatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában