Helyi közélet

2008.10.07. 17:23

Kérdések (és mentőhelikopterek) a levegőben

<p>Miskolc - Miután kitudódott, hogy a Banházánál nyáron lezuhant mentőhelikopter típushibás volt, kérdésekkel fordultunk az OMSZ Légimentő Kht. ügyvezető igazgatójához.</p>

Az OMSZ Légimentő Kht ügyvezető igazgatójának október 3-án kültük el emailban levelünkben amiben tájékoztatást kértünk arról, hogy vajon a Miskolcon állomásozó mentőhelikopter ugyanebbe a típusba tartozik-e; ha igen, a „visszahívott” kategóriába-e, vagy sem, illetve, hogy mennyire biztonságos az itt állomásozó gép? Tervezik-e valamennyi gép soron kívüli szervizelését?
Sajnos levelünkre október 7-én még nem kaptunk választ...

A hír

Tudott a típushibáról az a gyártó cég, amelynek mentőhelikoptere nyáron zuhant le Bankházánál. A gép egy égési sérült kisgyerekkel és édesanyjával tartott Paksról a fővárosba. A balesetben az ápoló a helyszínen, a pilóta a kórházban halt meg. A helikopter egyik hajtóműve állt le egy zárlatos kondenzátor miatt. A gyártó ismerte a hibát, ezért két éve 188 berendezést átvizsgált. A lezuhant helikopter egységét azonban nem hívták vissza. (MR)”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában