Helyi közélet

2008.10.01. 17:38

Felszámolja az Advertum rádióadóit az ORTT

<p>Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza&#160;- Felszámolási eljárást indít az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) az Advertum Kft. tulajdonában lévő MTC-Jonatán Rádió Kft. ellen.</p>

Erről tájékoztatta lapunkat Szalai Annamária, a médiahatóság fideszes delegáltja. Elmondta azt is, a testület szerdai ülésén ebben az ügyben három határozatot is hoztak: a felszámolás mellett, a cég, Nyíregyházán működő rádiójának műsorszolgálati engedélyét is felmondták. Indoklásként említette: az MTC-Jonatán Rádió Kft. ugyan tavaly augusztusban átvette az ORTT-től a fizetési felszólítását, de a rendelkezésére álló 15 napon belül „indokolt írásbeli nyilatkozatban nem vitatta és nem is egyenlítette ki azt”.
A díjtartozás ügyében a hatóság már a nyáron is tett lépéseket: a cég egy debreceni és egy miskolci koncesszióját július közepén visszavonták, de a harmadik, nyíregyházi adó esetében a javaslat akkor még nem kapott többséget, azt csupán egyhetes felfüggesztéssel sújtották – tudtuk meg. Szalai Annamária hozzátette: a miskolci és debreceni rádiókkal kapcsolatos nyári döntés mára jogerőre emelkedett, így – szerdán – a rádióengedély visszavonását kezdeményezték.

Mi történik, ha a műsorszolgáltatási engedély felmondása ellenére is tovább üzemel a rádió? A nyíregyházi esetében még van lehetőség jogorvoslatra, de a miskolci és debreceni rádióknál már nincs – válaszolta Szalai Annamária. Hozzátette: ezeknél egyszerűen kikapcsolhatja az adást a Nemzeti Hírközlési Hatóság.
Az MTC-Jonatán Rádió Kft. egyik vezetője elmondta kérdésünkre: a cég és az ORTT között peres eljárás van folyamatban, amelynek tárgya a műsorszolgáltatási díj mértéke. Hozzátette: amíg ez le nem zárul addig nem nyilatkoznak az ügyben. Azt azonban hangsúlyozta: továbbra is az Advertum Kft. rendelkezik a Gold FM rádiók kizárólagos értékesítési jogával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában