Helyi közélet

2008.09.16. 18:27

Valós probléma vagy hisztéria?

<p>Miskolc - A „roma beköltöztetések” ügyében tartott sajtótájékoztatót kedden a miskolci közgyűlésben ellenzékben lévő Fidesz-frakció két önkormányzati képviselője: Lenártek András és Fábián István.</p>

Azért írjuk – s írták ők is sajtóanyagukban – idézőjellel a témamegjelölést, mert úgy látják, nem tudni, mi történik a városban ebben az ügyben.

Az ő frakciójukat is keresték már meg panasszal az Avason és más városrészben élők, hogy lépcsőházaikban roma családok költöztek be, s megkeserítik a lépcsőház többi lakójának életét. A témával a sajtó is foglalkozott – utaltak itt a képviselők portálunkra, ahol először jelent meg cikksorozat a témában –, s a városvezetők is nyilatkoztak az ügyben.

Helyzetelemzést kérnek

Ezekből a nyilatkozatokból azonban az ellenzéki képviselők szerint nem derül ki, hogy valós problémáról van-e szó, vagy csak hisztériáról. Az sem egyértelmű, hogy az ügy hátterében jogi kiskapu áll, esetleg törvénytelenség, esetleg rossz önkormányzati döntés következménye a helyzet, ami kialakult. Ezért szeretné a frakció elérni, hogy a problémát a közgyűlés napirendjére tűzze. Mégpedig javaslatuk szerint októberben: készüljön konkrét helyzetelemzés konkrét megoldási javaslatokkal. A Fidesz képviselői úgy látják, ők maguk konkrét javaslataikat a helyzet ismerete birtokában hoznák nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában