Helyi közélet

2008.09.05. 14:46

Mérlegre tennék a megye egészségügyét

<p>Miskolc - Koleszár Lajos, a megyei közgyűlés egészségügyi bizottságának MSZP-s elnöke javasolja, hogy a szakhatóságok, szaktestületek részvételével készüljön egy elmérés, amely valós képet alakít ki a megye egészségügyének állapotáról.</p>

Koleszár Lajos, a megyei közgyűlés egészségügyi bizottságának MSZP-s elnöke azt javasolja, hogy a szakhatóságok, szaktestületek részvételével készüljön egy olyan felmérés, amely valós képet alakít ki a megye egészségügyének állapotáról.
Elmondása szerint pontosan kellene tudni, hogy a jelenlegi egészségügyi infrastruktúra és a hozzá rendelt teljesítmény (ágyszám és óraszám) elegendő-e a népesség megfelelő egészségügyi ellátásához. Az így feltárt helyzet ismeretében forudlhatna a megyei önkormányzat a regionális egészségügyi tanácshoz és – szükség esetén – igényelhetne plusz kapacitásokat. Éppen ezért az egészségügyi bizottság legutóbbbi ülésén a bizottság szocialista tagjai javasolták a felmérés megkezdését, ám – mint Koleszár Lajos elmondta – a Fidesz-KDNP képviselői nem támogatták az ötletet.
Az egészségügyi bizottság elnöke szerint az utóbbi időben jelentős fejlesztések indultak be a megyei egészségügyben, illetve jelentős fejlesztések megindításhoz nyílt meg lehetőség. Elsőként a miskolci „Csillagpont Kórház” projektet említette, de ebbe a sorba ileszkedik az ugyancsak pályázati pénzből – közel 1-1 milliárd forintból – megépülő tokaji, gönci, mezőcsáti és cigándi kistérségi rendelőintézet, illetve a szikszói kórház, amelyben mintegy 800 millió forintból a járóbetegszakellátást fogják fejleszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában