Helyi közélet

2008.09.19. 12:15

Megyeházi séták, idegenvezetővel

<p>Miskolc - A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal 1999 óta szervezi a Kulturális Örökség Napjai elnevezésű programot. Az idei akcióra a hét végén kerül sor. <BR /></p>

Az a cél, hogy a nyilvánosság érdeklődését a kultúra, a művelődés és az építészet különböző szegmenseire irányítsa, valamint minél több érdeklődőt vonzzon a hétvégére. Az idei év kiemelt témája a reneszánsz, de minden más helyszín csatlakozását szívesen fogadták a rendezők. A www.oroksegnapok.hu oldalon található bőséges kínálat azt mutatja, hogy már nemcsak a látogatók várják a szombat-vasárnapot, hanem a települések és a rendezvényszervezők is.

Harmincöt településen

A megyei statisztika szerint folyamatosan emelkedik a kapcsolódó települések és a helyszínek száma. Míg 2004-ben 14 megyei település 31 programot kínált, az idén már 35 településen 93 rendezvénnyel várják a látogatókat. Színes a választék hiszen az épületlátogatások mellett koncertek, előadások, kiállítások, gasztronómiai programok és táncbemutatók is találhatók. Két helyszínen a gyermekeknek külön programot is ajánlanak: Karcsán Meseudvar, Tokajban pedig Tündérhegy titkai és Mesés Tokaj címmel. A megyeháza kapui ugyan egész évben nyitva vannak az érdeklődők előtt, de szeptember 20-21-én lehetőség nyílik arra, hogy bárki idegenvezetővel tekinthesse meg a 170 éves épület dísz- és a Szász-termét. Az épületben szombat-vasárnap 9-15 óra között félóránként indítanak vezetett sétát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában