Helyi közélet

2008.08.17. 19:17

Véget ért a Zempléni Fesztivál

<p>Szerencs - Augusztus 17-én, a Zempléni Fesztivál utolsó napján a régióba látogatott Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium kulturális államtitkára.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Véget ért a Zempléni Fesztivál 2008.08.17."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/V_get__rt_a_Zempl_ni_Fesztiv_l_2008_08_17_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Véget ért a Zempléni Fesztivál 2008.08.17." /></a></dia></p>

Az államtitkár a szerencsi Rákóczi-várban megrendezett "Reneszánsz napon" jelent meg. Délután hat órakor a Company Canario és a Musica Profana régizene együttes programjának kezdete előtt ünnepélyesen kézjegyével látja el a Nagy Reneszánsz Könyvet. A kötetet a Reneszánsz Év alkalmából indították útjára. Schneider Márta köszöntőjében elmondta, az országjáró emlékkönyvbe a Reneszánsz Év rendezvényein a vendégül látó települések vezető személyiségei írják be gondolataikat. A ceremónián Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere elmondta, nem ír, nem is írhat mást az emlékkönyvbe, minthogy Szerencs a folyamatos megújulás városa, és mint ilyen, boldogan ad otthont a Reneszánsz Év rendezvényének.

-bg-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában