Helyi közélet

2008.08.28. 07:06

Sehol egy virág

<p>A tragédiák helyszínét rövid idő után ellepik a gyertyák, a virágok. Az emlékezők ezzel fejezzik ki együttérzésüket a családdal, az elhunyttal. <STRONG>N. Szántó Rita jegyzete.</STRONG></p>

Kedden tragédia történt Miskolcon, de helyét csupán kordon, kisebb kupac törmelék, és életveszélyre figyelmeztető tábla jelzi. Valamint az, hogy a járókelők megállnak, és mutogatnak a helyre, ahol meghalhatott a férfi. Igen, beindult a katasztrófaturizmus. Persze enyhe túlzással, hiszen igazi turisták valójában nem érkeznek hozzánk, de a helyiek felkeresik a helyet, ahol egy vakolatdarab  ütött agyon egy embert.

Mindenki szörnyülködik, megnézi, mutogatja ismerőseinek, majd szépen továbbmegy. És akár újabb tragédia is történhet, mert sok gyalogos inkább a síneken közlekedik, félve attól, hogy őt is agyonütheti egy vakolatdarab.

A szakemberek pedig azonnal dolgozni kezdtek, azonnal a tragédia után. Végignézik a házakat, hogy milyen állapotban vannak. Ez kicsit olyan – persze nagyon kicsit –, mint amikor otthon lekerül a pincébe az üveg dohányzóasztal, miután a gyerek megütötte magát benne. És ezután majd tudjuk, hogy üveg dohányzóasztalt nem veszünk. De egy másik veszélyforrásra csak akkor kezdünk figyelni, mikor megvan az újabb baj.

- N.Szántó Rita -

Kapcsolódó cikkek:

Nem a károsultnak kell bizonyítani
Miskolc - Az épületről lehulló tárgy kapcsán felmerülő jogi felelősségéről dr. Bíró György professzort, polgári jogászt kérdeztük. Jogszabály: Az épületről lehulló... [.pdf - 46KB]

"Vigyázat, életveszély" – későn írták ki
Miskolc - A keddi tragédia helyszíne kordonnal lezárva, rajta egy tábla hirdeti: vigyázat, életveszély. Az arra járók szerint már késő, korábban kellett volna kitenni a figyelmeztetést.

A halál közvetlen oka: fejsérülés
Miskolc - A rendőrség továbbra is közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a Miskolc belvárosában kedden történt ügyet, amikoris egy ember életét oltotta ki egy épületről lezuhanó homlokzatdísz.

Sok az életveszélyes ház a miskolci főutcán
Miskolc - Sok balesetveszélyes ház található a főutcán, egyik pédául a Weidlich-ház, amelynek már a homlokzata is válik le.

Halál Miskolc belvárosában: rászakadt az épület egy darabja
A Széchenyi u. 68. szám alatti (Könyváruházzal szembeni) épület homlokzati stukkódísze leszakadt egy járókelőre. A férfi a helyszínen meghalt, a feleségét sokkos állapotban szállították el.

Fentről a halál
Most meghalt egy ember. Nem a zebrán, nem a villamossíneken. A járdán. Méghozzá a járda közepén. A fejére esett egy meglazult épületdísz. Erre nem számíthatott... - Szalóczi Katalin jegyzete


Újabb falomlás a miskolci belvárosban
Miskolc - A keddi tragikus baleset után szerdán is faldarabok hullottak a járdára a miskolci belvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában