Helyi közélet

2008.08.29. 10:20

Mályi-tó: Csendháborítás? Van.

<p>Mályi - Többen szóvá tették a Mályi-tó partja körüli rendetlenséget -hét közben tett portyánk során szemet szúró szemetet nem találtunk a parton. A hangoskodást azonban többen megerősítették...&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-malyi_to1_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-malyi_to2_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-malyi_to3_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-malyito4_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-malyi_to6_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Legfeljebb tízen lehettek a tó-parton Mályiban, amikor fórumozóink beszámolói nyomán ismét kimentünk a vízhez. A hét elején ottjárt kollégánk tapasztalta: szemét nem sok van a környéken (szemben a Nyéki-tónál tapasztaltakkal), de fórumozóink állították: van szemét, egy "jól sikerült" hétvégi buli után például. Meg rongálás. Szemetet most sem láttuk, nyílván össze is takarítják azt a hétvégék után. A munkatársunk által megszólított fiúk és lányok nem panaszkodtak és nem beszéltek a vízparti rendetlenségről. Szerintük békés a part, nyugodtan lehet fürdeni. A part mentén egy két helyen lehetett kupacba gyűjtött, levágott gazt látni. A kukák azonban üresek voltak. Roeshse Sebastián az egyik tó-parti házban lakik szüleivel. Szerinte itt nyugalom van. Rendőrt nem látni, de ha hívják, gyorsan kijönnek.

Gyalogúton motoroznak

Farkas Cintia  Nyékládházáról jött át a Mályi tóhoz. Egyértelmű, hogy ez a legrégebbi zsúfolt – jegyzete meg. Sok a ház körülötte, a nyékládházi tavaknál sokkal tisztább a víz, és nincsenek épületek sem a part mentén. Persze ennek is megvan a varázsa, mintegy egy üdülőtelepnek – tette hozzá.

Az egyik panzió tulajdonosa szerint hét végeken sok a hangoskodó. A motorosok pedig nem tisztelik a partján lévő gyalogutat. Ott száguldoznak rendszeresen. A vasúti átjáró melletti közlekedési táblákat gyakran megrongálják vandálok. Elmondta, hogy manapság már nem csupán a nyári szezonban laknak a hétvégi házakban, hanem sokan egész éven át itt élnek. Innen mennek munkába. A tó körüli utak egyébként járhatók (bár ennek ellenkezőjét állította több fórumozónk is - a szerk.) A szemetelőkkel azonban sokszor van baj.

Több eljárás indult

Dr. Juhász József  mályi jegyző szerint komolyabb rendbontás nem volt a tó körül. A víz közigazgatásilag a településhez tartozik. A part tisztántartása érdekében az egyik miskolci szemétszállító céggel kötöttek szerződést. Rendszeresen elszállítják a hulladékot a kukákból, a kirakott zsákokból. A jegyző szerint a szomszédok között néhányszor vita támad a hangoskodás miatt. Most is több eljárás van folyamatban emiatt…

Kapcsolódó cikkek:

 • Mályi-tó: kidöntött tábla, felgyújtott WC, leszakított sorompó Szeméthegy a nyéki tónál 2008.08.23.
 • Szeméthegy a Nyéki tónál  
 • Szemét az ünnep után. Van? Nincs
 • Épül az esőbeálló, gyűlik a szemét
 • Szemét a megáradt folyókon
 • Galamb - szemét és kutyagumi
 • Nem bántja a szemét? - videó Miskolcról
 • A belvárosban szél szárnyán száll a szemét
 • A miskolci belváros szeméthegyei ellen
 • Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában