Helyi közélet

2008.08.02. 15:26

Forradalmárokat toboroz a Greenpeace

<p>Miskolc - A Greenpeace a jelenleginél sokkal többet vár a magyar kormánytól például abban, hogy a megfelelő szabályozással-támogatással megérje nekünk minél nagyobb arányban környezetbarát (megújuló) energiát felhasználni.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Forradalmárokat toboroz a Greenpeace Miskolcon 2008.08.02."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Forradalm_rokat_toboroz_a_Greenpeace_Miskol/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Forradalmárokat toboroz a Greenpeace Miskolcon 2008.08.02." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/forradalmarokat-toboroz-a-greenpeace-miskolcon.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

A Greenpeace-ről sokan tudják, hogy aktivistái szerte a világon nem rettennek vissza a figyelemfelkeltés sokszor igencsak harsány eszközeitől, de azért a forradalmártoborzás nem erőszakra való felhívás, illetve szervezés részükről.

„Csupán” energiaforradalmat hirdetnek, ehhez várják a támogatókat. Oly módon is, hogy petíciót fogalmaztak meg, amelyet több városba elvisznek, hogy aláírásokat gyűjtsenek. (A petíció és a Greenpeace-szel kapcsolatos rengeteg információ elérhető az interneten: www.greenpeace.hu)

Az energiaforradalom(ra való felhívás) lényege: igyekezzünk energiahatékony eszközöket, módszereket alkalmazni – a technológiák tárházát kínálja az említett honlap –, illetve spóroljunk az energiával, ezek által védjük a klímát, vegyük fel a harcot a klímaöngyilkoság ellen. Mi, egyénenként, és velünk együtt, minket segítve a kormány, annak szervei.

A Greenpeace a jelenleginél sokkal többet vár a magyar kormánytól például abban, hogy a megfelelő szabályozással-támogatással megérje nekünk minél nagyobb arányban környezetbarát energiát felhasználni.

Erről (is) szól a petíció, amely szombaton Miskolcon járt. A Szent István tér és Városház tér találkozásánál álltak a Greenpeace-sátrak és állt – reklámozóként is – a szélkerék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában