Helyi közélet

2008.08.28. 13:41

Egyetemi csomópont: a detektorok szakadtak el

<p><P>Miskolc - Megírtuk: az egyetemi csomópont lámpáinak beállítása megkeseríti az autósok életét. Kiderült,&#160;a burkolatba épített járműérzékelő detektorok elszakadtak.&#160;Azóta megjavították, s ha kell beavatkoznak....</P></p>

Több lakossági bejelentés is érkezett a Magyar Közút Kht.-hez a Tapolcai út-Futó út, és az Egyetemváros-LIDL jelzőlámpás csomópontok működésével kapcsolatban, miszerint a korábbinál lényegesen nagyobb várakozási idők adódnak - regaált Sass István osztályvezető arra a napokban megjelent cikkünkre, amiben az említett kereszteződés rossz közlekedési viszonyaival foglalkoztunk. Mint azt a szakember elmondta: az észrevétel jogos, de ez annak "köszönhető", hogy a csomópontokba beépített járműérzékelő detektorok a felforrósodott burkolatban elszakadtak, tönkrementek. Javításukra augusztus 22-én, pénteken megtörtént.

- A járműérzékelők üzemképességének biztosítása után azok segítségével forgalmi adatgyűjtést végzünk, és azokat elemezve igyekszünk javítani a csomópontok forgalomfüggő programján - tudatta Sass István.

Előzmény:

Folyamatos a torlódás az egyetem bejáratánál kialakított és kresz lámpával ellátott új kereszteződésben Miskolcon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában