Helyi közélet

2008.08.23. 17:24

Csata helyett mulatság Muhiban

<p>Muhi pusztafesztivál elnevezésű falunapi rendezvényt tartottak a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (mint az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programirányító hatósága) szervezésében Muhiban szombaton. <DIA width="900" height="700" alt="Muhi pusztafesztivál 2008.08.23."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Muhi_pusztafesztiv_l_2008_08_23_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Muhi pusztafesztivál 2008.08.23." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A településen egy napra megkétszereződtek az emberek: a faluból elszármazottak is visszatértek, hogy közösen szórakozzanak, s persze megkóstolják a versenyben készülő pusztai ételeket - számolt be Czinglérné Tóth Gizella  polgármester, újra a földre érkezve. Ugyanis ő is egyike volt azoknak, akik felemelkedhettek a tiszaújvárosi tűzoltók tűzoltóautójának 40 méter magasra emelkedő kosarában. Onnan föntről úgy becsülte, hogy mintegy ezren lehetnek odalenn. Ami még biztosabb: 4 hatalmas üst étel fogyott el ebédre másfél óra leforgása alatt.
A színes programon belül a tűzoltás legkorszerűbb technikája mellett a múlt is megjelent, köszönhetően az ónodi hagyományőrző tűzoltóknak. A jövőt a szabolcsi Balkány melletti óvodás tűzoltók képviselték, akik közül bizonnyal többekből "igaziak" válnak majdan.
Az ÚMVP által támogatott falunapok, vidéki rendezvények augusztus 1. és október 31. közötti sorozatának keretében 146 esemény részesül támogatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában