Helyi közélet

2008.07.17. 08:51

"Rontott a biztonságon" – állítja Agorázónk az avasi sebességmérőről

<p>Miskolc – "Járt-e kint szakember, eltöltött-e ott legalább két órát, megfigyelte-e a forgalmat?" - kérdi fórumozónk.&#160;<DIA alt="Sebességmérő a Szentgyörgy úton 2008.07.17." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sebess_gm_r__337__a_Szentgy_rgy__ton_2008_0/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Sebességmérő a Szentgyörgy úton 2008.07.17." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Levél a miskolci Agoráról: „Ma helyezték üzembe az új sebességmérő készüléket a Szentgyörgy és a Szilvás út kereszteződésében. Amikor felállították az oszlopot, fellélegeztem, végre egy jelzőkészüléket helyeznek forgalomba, ami csökkenteni fogja a balesetveszélyt, és biztonságosabbá fog válni ez a kereszteződés. Hazaérkezve megdörzsöltem a szememet, hogy jól látok-e, és magamban kérdéseket tettem fel, vajon járt-e kint szakember, és eltöltött-e itt legalább két órát, megfigyelte-e a forgalmat, hogy ilyen jellegű forgalomszabályzó eszközt tervezett ide.

Mivel naponta többször kell átkelnem ezen a helyen, így személyesen tapasztalom, milyen nehéz is itt átjutni gyalogosan. A jelenlegi megoldás nem javította a kereszteződés biztonságát, hanem tovább rontotta azt. A fentről érkező autósoknak ez a berendezés eltereli a figyelmüket, és így számukra másodlagossá vált a gyalogosforgalom figyelembevétele. Eddig nagy sebességgel érkeztek ide, most pedig figyelmetlenül. Vajon melyik a jobb megoldás? Talán járhatóbb út lett volna olyan fekvőrendőröket elhelyezni, mint a vasúti átjárók előtt szoktak lenni, mind az alulról, mind a felülről érkező autósok számára, hogy sebességeiket csökkentség...”

Agorára invitáló

Az Észak-Agora Miskolc az Észak-Magyarország egyik e-mailes várospolitikai fóruma. Ön is tagja lehet ennek a civil, pártpolitikától független fórumnak, amelynek mintegy kétszáz tagja van, mindenki levelét megkapják a többiek is. Az Agora-témákat – a levélírók nevével, sokszor fényképével – a lap is feldolgozza. Szeretne Ön is részt venni a miskolci Agora levelezői körében? Szeretne minden véleményt elolvasni első kézből, otthon a számítógépén?
Csatlakozzon az Agora-levelezők társaságához, küldje el emil-címét, nevét Szabados Gábor szerkesztőnek ([email protected], telefon: 20/219-23-21)
További felvilágosítás az Agora működéséről: http://agora.boon.hu

Kapcsolódó cikkek:

 • Holland kapunyitó traffipax ellen 
 • Kamikaze motorosok Miskolcon  
 • 214 km/h-val az M3-ason
 • Objektív felelősség: élesben 
 • Gyorshajtás: 70 helyett 152 
 • Nincs tökéletes védelem!
 • A traffipax megállhat  
 • Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában