Helyi közélet

2008.06.16. 16:50

Év végi hálaadás Sajópálfalán

<p>Sajópálfala - Év végi hálaadást tartottak hétfőn Sajópálfalán, mintegy háromszáz, megyénkbeli általános iskolásnak.</p>

Év végi hálaadást tartottak hétfőn Sajópálfalán, mintegy háromszáz, megyénkbeli általános iskolásnak. A sajópálfalai parochus, Polgári László, valamint a szikszói atya, Fedor Péter, a kazincbarcikai dr. Janka Gábor és a miskolci káplán, Halinda Gyula volt a fő szervezője a templomkertben és templomdombon zajló programnak, amelynek közreműködője volt a leendő püspök, Fülöp atya.

A sajópálfalai görögkatolikus egyházközség csaknem két évtizede szervezi az ilyen, tanév végi hálaadásokat. A mostanira 22 településről érkeztek a gyerekek, velük mintegy ötven kísérő: lelkészek, hitoktatók, tanárok, szülők. A reggeli hálaadó liturgia után körmenetet tartottak, majd tízórai és játék következett. Természetesen volt paraklisz (könyörgő ájtatosság Máriához). Mindenki kapott ajándékot, köszönhetően a támogatóknak. És kaptak-vittek jókedvet, útravaló jó kívánságokat a vakációra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában