Helyi közélet

2008.06.17. 07:54

Tizenkét év fegyházat kapott a révleányvári gyilkos

<p>Miskolc, Révleányvár - Tizenkét szúrással végzett idős falubelijével a 35 esztendős révleányvári férfi 2006 novemberében, aki most tizenkét év fegyházat kapott büntetésként a megyei bíróságon.&#160;<A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><STRONG>&#160;A Büntető törvénykönyv</STRONG></A></p>

A vádlott és védője, valamint az ügyész is tudomásul vette a 2006. novemberben Révlányváronkülönös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt a kiszabott tizenkét év fegyházbüntetést. Ezért a B.-A.-Z. Megyei Bíróság  dr. Szabó József vezette bírói tanács által hozott határozat elsőfokon, azonnal jogerőssé vált.

Józanul nem ölt volna

A kegyetlen gyilkosság éjszakáján a tettes (akkor még nem tudták) hívta a mentőket Révleányvárról, és közölte: egy idős asszonyt baj ért. Röviddel a segélykérés után az orvos megállapította, hogy a lakásában a földön fekvő asszony már nem él. Jól látható volt, hogy összeszurkálták. A rendőrség tanúként hallgatta ki a férfit, aki elmondása szerint megtalálta a halottat. Néhány órával később azonban már gyanúsítottként szembesítették a tényekkel. A helybeli férfi végül beismerte, hogy megölte a több mint hetvenéves nőt.

A per során elhangzott egyebek mellett az is, férfi gyakori látogatója volt az áldozatnak. Többször segített neki és férjének a ház körüli munkákban. Pénzt és bort, vagy pálinkát, esetenként cigarettát kapott cserébe. A férfi évek óta gondozta is az asszonyt, mert a nő önállóan már nem nagyon tudott mozogni; járókerettel, vagy tolószékben közlekedett. A vádlott tudta, hogy az asszony idős férje nincs otthon azokban a napokban, mert éppen kórházban ápolták. A vádlott azt hangoztatta: megbánta tettét. Józanul sohasem tett volna ilyet.

Nem kapott italt, ezért szúrt...
A vádlott a vérrel megbélyegzett napon is dolgozott az asszonynál, aki bort adott neki. Ettől azonban berúgott. Amikor elfogyott az ital, még kért, de nem kapott. Sőt, a nő hazaküldte pihenni. A vádlott később még inni akart és visszament a nőhöz, aki ismét elküldte. A férfi megint hazament, de egy nagyméretű kést vett magához, amit a nadrágja szíja alá dugott. Miután ismét visszatért az idős nő lakására és elutasítást kapott, mellkason döfte a háziasszonyt. A földön elterülő asszonyra még többször (összesen tizenkétszer) lesújtott a pengével. Majd a kamrából néhány liter bort, májkonzervet, némi fűszert szedett össze egy szatyorba és távozott a zsákmánnyal. Rövid idő múlva azonban visszatért a tetthelyre, és hívta a mentőket.

Előzmény: 

Részegen gyilkolta le jótevőjét a szomszéd férfi
Akár életfogytiglanra is ítélheti a bíróság azt a férfit, aki nagykéssel döfködte halálra közeli szomszédját Révleányváron. Bort kért, nem kapott, ezért ölt...

Kapcsolódó cikkek:

 • Önnek mi a véleménye?
 • Le akarta kaszabolni a családját
 • Szurkálás a Kis-Hunyad utcában
 • Saját fiát szúrta le az anya
 • Késelés a miskolci főutcán Késelés a sétálón 2007.09.21.
 • Korábbi képeink: Késelés a sétálón 2007.09.21. Késelés a benzinkútnál 2006.05.17.
 • Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában