Helyi közélet

2008.06.10. 15:19

Jönnek a Nagyidai cigányok a Diósgyőri várba

<p>Miskolc - A Nagyidai cigányok című látványos táncszínházi produkciót mutatja be július 22-én este 9 órától a Diósgyőri várban az Experidance Tánctársulat és a Nemzeti Táncszínház Román Sándor rendezésében.</p>

Igaz, az időpont még kicsit távoli, de már most érdemes bejegyezni a naptárba, és a jegyeket időben megvásárolni, hisz az Experidance előadásai mindenütt telt házasak.

Az Arany János azonos című vígeposzából készült két részes táncjáték tele van költészettel, humorral, s olyan bravúros koreográfiával mely az együttes stílusát jól ismerő, s azt szerető nézőket is meg fogja lepni.
Román Sándor az „Ezeregyév” és a többi sikeres produkciót folytatva, de azokon immár tovább is lépve, most már nem „csak” a magyar néptánc, s a népzene motívumait használja fel ebben a tánc-showban hanem, a történetből következően, a cigányfolklór sok-sok, eddig ismeretlen elemét is.

Jegyek kaphatók

Az előadásra jegyek kaphatók a Diósgyőri vár jegypénztárában, az Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központban, a Művészetek Háza jegyirodájában, az Antikváriumban, a Fehér fotóban. Legjobban azonban az Észak előfizetői járnak, hiszen korlátozott számban 900 forintos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet szerkesztőségünkben. (Miskolc, Zsolcai kapu 3. I. emelet.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában