Helyi közélet

2008.06.24. 17:44

Új helyre költözik a miskolci gyermekügyelet

<p>Miskolc - Elsejétől a B.-A.-Z. Megyei Kórházban, közelebbről GYEK földszintjén működik a házi gyermekorvosi ügyelet Miskolcon. A telefonszám változatlan, de minden telefonbeszélgetést rögzítenek.</p>

A miskolci önkormányzata által működtetett házi gyermekorvosi ügyelet az elmúlt években a Semmelweis Kórház területén – a Bottyán J. utca felől megközelíthetően – működött. Július 1-től, azaz jövő keddtől a B.-A.-Z. Megyei Kórházban lévő GYEK (Gyermek Egészségügyi Központ) földszintjén található. (Pontos címe: 3527 Miskolc, Szentpéteri kapu 72 – 76. sz.). Telefonos elérhetősége azonban továbbra is a 46/12-572 városi vonalon biztosított.

Ügyeleti időben, hétköznap este 7 órától másnap reggel 8-ig, szombaton és vasárnap valamint munkaszüneti napon pedig a nap 24 órájában – a sürgős ellátást igénylő 18 éven aluli betegeket itt fogadják illetve telefonon lehet hozzájuk fordulni a megadott telefonon. Indokolt esetben az ügyeletes orvos – az eddigiekhez hasonlóan – ügyeleti gépkocsival a megadott lakcímre is kimegy.

Az új helyen a gyermek háziorvosi ügyeletet változatlanul a város, illetve a Miskolci Egészségügyi Központ működteti. Az ügyelet orvosi teendőit Miskolc házi gyermekorvosai végzik. A működtető felhívja az érintettek figyelmét, hogy az ügyeleti ellátás nem helyettesíti a házi gyermekorvosi ellátást: az ügyeletet a sürgős ellátásra szoruló gyermekek számára tartják fenn.

A felnőtt háziorvosi ügyeleti ellátás eddigi helyén, változatlanul a Bottyán János utcai ügyeleten, illetve a Diósgyőri Kórházban (Kórház u. 1.sz.) működik tovább. Júliustól mindhárom ügyeleten rögzítik a telefonbeszélgetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában