Helyi közélet

2008.05.14. 13:13

Még egy hétig bevallhatjuk

<p>Miskolc - Május 20-áig kell személyi jövedelemadó-bevallásunkat benyújtani, ha 2007-ben adóköteles jövedelmet szereztünk, és ha az önbevallást választottuk.</p>

Május 20-áig kell személyi jövedelemadó-bevallásunkat benyújtani, ha 2007-ben adóköteles jövedelmet szereztünk, és ha az önbevallást választottuk, tájékoztatta lapunkat Tóth István Ferenc, az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának sajtóreferense. A hivatal az idén 445 ezer bevallást vár, ebből eddig 230 ezer érkezett be. A bevalláshoz a 0753-as nyomtatványt kell használnunk, de az elektronikus utat is választhatjuk.

Azoknak, akiknek a bevallás összeállítása után befizetési kötelezettségük keletkezett, azt május 20-áig kell rendezniük, a visszatérítéseket viszont a hibátlan bevallások beérkezésétől számított 30 napon belül fizeti vissza az APEH.

A visszakért összeget a hivatal kérésünknek megfelelően postai úton címünkre vagy saját folyószámlánkra küldheti.

Változások

- A kedvezmények érvényesítésekor, hogy később ne érjen kellemetlen meglepetés minket, fokozottan kell figyelnünk a törvényi változásokra és az ezekhez kötődő jövedelmi korlátokra, melyek sok esetben alacsonyabb szintre kerültek - hívta föl a figyelmet a sajtóreferens. - Azok, akik a családi kedvezményüket megosztják egymás között, ügyeljenek arra, hogy a nyomtatvány 4-es lapján a házastárs aláírásának is szerepelnie kell.

Új dolog, hogy a 0753-as bevallás 07-es lapja tartalmazza a különadó összegével kapcsolatos bevallási kötelezettségeket. Abban az esetben, ha valakinek a jövedelme az értékhatárt meghaladja, ne feledje ezt a mellékletet is csatolni a beküldendő lapokhoz!

A bevallás kitöltésével, benyújtásával kapcsolatosan tájékoztatásokat idén is megtalálhatjuk az APEH internetes honlapján, illetve felvilágosítást kaphatunk a telefonos vagy személyes ügyfélszolgálatokon is.

Amire figyelnünk kell
- Bevallásunkban a szükséges lapokon minden esetben szerepeljen aláírásunk!
- Visszatérítési igényünket, ha van, a főlapon feltétlenül jelöljük!
- Kiutalási igényünk esetén pontos címünk vagy bankszámlaszámunk feltüntetéséről se feledkezzünk meg!
- A köztartozásokkal kapcsolatos nyilatkozatunkat is tegyük meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában