Helyi közélet

2008.05.28. 11:52

Folytatódik az olaszliszkai-ügy pere Miskolcon

<p>Miskolc - Szerdán tanúkihallgatásokkal folytatódik a "lincseléses-ügyként" elhíresült olaszliszkai kegyetlen emberölés miatt indított per a B.-A.-Z. megyei bíróságon.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Olaszliszkai per 2008.05.28."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Olaszliszkai_per_2008_05_28_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Olaszliszkai per 2008.05.28." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/olaszliszkaiper.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

11.45: A szerda délelőtti tárgyalási napon mindösszesen három tanút tudott kihallgatni a bíróság, mert akadt olyan, aki az idézés ellenére nem jelent meg és olyan is akadt, aki időközben elhalálozott.

Vot azonban egy női tanú aki egyebek mellett megerősítette azt az információt, hogy annak idején a kislányt az autó elsodorhatta, ugyanis látta, amint a kocsi elé való kilépés után az árokba repül. Elmondása szerint egy furgon mögül lépett ki a gyerek. Ugyanez a tanú két vádlottal kapcsolatban azt mondta, hogy egyikük trágár módon illette a gázolót, a másikra vonatkozóan pedig azt idézte fel, amit már a korábbi nyomozati vallomás során is elmondott: "ha kell tíz embert is megölök érte". Ezután a bíróság szembesítette a tanút ezzel a két vádlottal, akik tagadták a nő által elmondottakat, így a szembesítés eredménytelen maradt.

Mivel a tanúvallomások rövid ideig tartottak a tervezetnél, ezért a bíróság 13 óráig ebédszünetet rendelt el és azt követően folytatódhat a tárgyalás.


8.33: A vádlottakat az eddigiekhez hasonlóan megerősített fegyőri és rendőri őrizet mellett vitték a bíróság nagy tárgyalójába.
Jelenleg tanúkihallgatás folyik.

  • Videó: megszólalt a védőügyvéd 
  • Megrongálták Szögi Lajos sírját
  • Zátonyra futott a tárgyalás 
  • Nyoma veszett az egyik tanúnak
  • A tanár lányát is meghallgatják
  • A GOJ motorosok a tárgyaláson
  • Nézze meg a videókat! 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában