Helyi közélet

2008.05.29. 16:31

"Egykulcsot" ajánl az MDF a fejlődésért

<p>A Nemzeti Adószabadság Program főbb elemei ismertette Pettkó András, az MDF országgyűlési képviselője, frakcióvezető helyettes csütörtökön Miskolcon a Hősök terén megtartott sajtótájékoztatón</p>

Egyszeri 10 százalékos adóamnesztia, egykulcsos 18 százalékos SZJA, háromkulcsos áfa-rendszer, a TB járulék 7 százalékos csökkentése és az ingatlanok örökösödési adójának eltörlése - ezek a Magyar Demokrata Fórum által meghirdetett Nemzeti Adószabadság Program főbb elemei - mondta Pettkó András, az MDF országgyűlési képviselője, frakcióvezető helyettes csütörtökön Miskolcon a Hősök terén megtartott sajtótájékoztatóján.

A honatya egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarország mára lemaradt a volt szocialista országok közötti rangsorban. Ha azonnal nem lépünk, a hátrányunk még nagyobb lesz és leszakadhatunk, Európa perifériájává válhatunk. Örömét fejezte ki, hogy az MDF által összehívott ötpárti egyeztetés során a parlamenti erők sikeresen és eredményesen tárgyaltak az adóreformhoz szükséges lépésekről.

Ráadásul a pártok egyetértésben állapították meg, hogy nem odázható tovább az adóreform. Észtország, Szlovákia és Románia példája is bizonyítja, hogy az egykulcsos adó és a kimagasló gazdasági fejlődés összefügg - nyomatékosította az MDF üzenetét Pettkó András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában