Helyi közélet

2008.05.28. 15:04

A stradolók biztonságáért aggódik a rendőrség

<p>Miskolc - Ne hagyjuk felügyelet nélkül a stradokon az értékeinket! Erre figyelmeztet most induló akciójában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányság.</p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a strand- és gyógyfürdők vendégei ellen irányuló bűncselekmények megelőzése, áldozattá válásuk elkerülése érdekében – a megelőző évek hagyományait követve – folytatja bűnmegelőzési tevékenységét.

A nyári idegenforgalmi szezon még meg sem kezdődött, de sajnos már több esetben valósult meg súlyos bűncselekmény, így a rendőrségi szakemberek visszatérő elkövetési formaként észlelték, hogy a fürdőkbe kocsival ellátogató vendégek parkoló autóit eltulajdonítják, vagy az őrizetlenül hagyott strandtáskát, érétkeket emelik el erre szakosodott bűnelkövetői csoportok.

Figyelemfelhívás

A rendőrség a szükségesnek tartott preventív intézkedéseket, ajánlásokat megküldte a területileg illetékes strandfürdőknek egyben kérte, hogy azokra hívják fel a fürdővendégek figyelmét, hasznosítsák a megküldött figyelemfelhívó táblákat, szóróanyagokat illetve hangkazettát.

Hasznos tanácsok a fürdőzők, üdülők részére

– A fürdők közelében leállított személygépkocsiknál mindenkor használják a kormányzárat és a sebességváltó zárat. Az autók ablakait, az ajtókat zárják be és kapcsolják be a riasztót. A leállított autó utasterében egyáltalán ne hagyjanak értékeket, lehetőség szerint a csomagtartóban se, mert nem biztonságos.

– Amennyiben a fürdő rendelkezik értékmegőrzővel, azt vegyék igénybe, és értékeiket, elsősorban mobiltelefonjaikat, készpénzüket, a jármű indítókulcsát ott helyezzék el.

– Az értékmegőrző hiányában egy valaki mindig maradjon a csomagok mellett az értékek védelme érdekében.

– Viselkedésükkel ne irányítsák mások figyelmét értékeikre, így nem válnak lopás, vagy rablás áldozatává. Csak a legszükségesebb értékeiket vigyék magukkal fürdőzés alkalmával.

– Ha már megtörtént a „baj”, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, hiszen a gyors és pontos tájékoztatás eredményeként az eltulajdonított értékek, vagyontárgyak könnyebben fellelhetők, megtalálhatók és az ismeretlen elkövető személyazonossága is megállapítást nyerhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában