Helyi közélet

2008.04.22. 11:46

Pusztai László – széllel szemben?

<p>Miskolc - A szélerőműveknek, pontosabban az ökobiznisznek járt utána oknyomozóként Pusztai László, a Hírnök újságírója. Pályázott – és nyert.</p>

A szélerőműveknek, pontosabban az ökobiznisznek járt utána oknyomozóként  Pusztai László.
A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő és jogfejlesztő nonprofit szervezet időről időre pályázatokat hirdet újságíróknak, hogy időt, pénzt nem sajnálva járjanak körül alaposan egy olyan témát, amely fontos, és jó lenne benne tisztán látni a társadalom minden tagjának.

Pusztai László  újságíró nyerte meg az év elején meghirdetett pályázatot. Kollégánk az ÉM-nek elmondta: a szélenergia hasznosításával kapcsolatos ellentmondások, visszaélések, az ökobiznisz a témája a már elkészült oknyomozó riportjának.
– Megpróbáltam ennek a nagyon sok pénzt hozó új üzletágnak a nyilvánosság előtt rejtve maradt szálait kibogozni, benne a politikusok, a multik és a magyar pénzvilág szerepét is, és bemutatni a döntéshozók, a hivatalok időnként elmebaj és cinizmus határterületeit súroló intézkedéseinek eredményét – mondja Pusztai László. És hozzáteszi:

Rendőrök, ügyészek

– Mi az, ami kiderült a szélenergia kapcsán? Nyomják Krahácsot, azaz mindenki a szélenergia-termelőket szeretné víz alá nyomni. Akinek van egy kis sütnivalója, az látja, hogy ez a jövő. Az oknyomozó pályázatok kiíróinak persze nem titkolt célja, hogy azt szeretnék, ha a szerzőjük olyan dolgokat is kiderítene, amit még mondjuk a rendőröknek, vagy az ügyészségnek sem sikerült.
Lesz benne ilyen megállapítás? – kérdeztük. A válasz:
– Talán. De a lényeg, hogy ha valaki elolvassa az anyagot, jobban megérti, mekkora küzdelem folyik azért, hogy mi egyszerű emberek jó drágán vásároljunk villanyáramot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában