Helyi közélet

2008.04.29. 16:30

Irány a strand – üdülési csekkel is fizethetünk

<p>Miskolc - Üdülési csekkel hazánkban közel 200 fürdőben fizethetjük ki a belépőt nem csak a csekk tulajdonosa részére, de a vele együtt pihenők részére is.&#160;<DIA alt="Irány a strand 2008.04.29." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ir_ny_a_strand_2008_04_29_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Irány a strand 2008.04.29." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A nyár közeledtével a szabadtéri programok is egyre inkább előtérbe kerülnek. Az egyik legnépszerűbb tevékenység ilyenkor természetesen a vízpart melletti aktív pihenés. A kedvező időjárás következtében május 1-vel hazánk népszerű strandjainak többsége megnyitja kapuit. A megyeszékhelyen a Selyemréti strandfürdő egész évben nyitva van, igaz a melegvizes medence hiányában csak a tényleg meleg napokon lesz alkalmas hagyományos strandolásra. Addig az úszóké a terep akik nagy számban ki is használják a lehetőséget.

A népszerű Barlangfürdő természetesen télen is üzemel, a bátrabbak ilyenkor is kimerészkednek a részben nyitott szabadtéri részre. A nyári szezont új beléptető rendszer üzembehelyezésével és a gyermek medencék megnyitásával indítják – tudtuk meg Fridély Lászlótól, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetőjétől. A Diósgyőri Várfürdőnél még várnak a melegebb időjárásra és akkor nyitja kapuit a népszerű várstrand, újdonságuk a két felnőtt - két gyerek számára belépést biztosító 1600 forintos családi jegy.

Várják a felmelegedést

A megyei strandokon - a melegvizűek kivételével - várják a napi átlaghőmérséklet emelkedését, mert hiába a tűző nap, ha didereg a vendég az árnyékban. Jellemzően hónap közepén, de vannak akik csak júniusban tervezik a nyitást. Az ózdi Városi Strandfürdő is várhatóan május 17-én nyit, alkalmazkodnak az időjárás alakulásához - tájékoztatott Kovácsné Keller Ildikó főkönyvelő. A jegyáraik az 5 százalékos emelés ellenére megyei szinten versenyképesek.

A Sárospatak - Végardói fürdő strand része a korábbi nyitást választotta, a fürdő szolgáltatásait itt is különféle árszintű szálláshelyek biztosításával egészítették ki. A tiszaújvárosi Termál és Gyógyfürdőben május 18 - án egy kedvcsináló ingyenes nappal nyitnak, szórakoztató műsorral is várják a közönséget. A mezőkövesdi Zsóry Gyógy és Strandfürdő nyolcezer férőhelyes nyitott strandjával a legnagyobb a megyében, itt is május első napjával indul a szezon.

Fürdőbe csekkel

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott üdülésicsekk ma már közel két millió magyar állampolgár számára adja meg a lehetőséget a tartalmas kikapcsolódásra, így többek között a fürdő, strand, uszoda, aquapark belépők megvásárlására.

Budapesten 15 fürdő várja szeretettel az üdülésicsekkel érkező vendégeket, többek között a hétvégén kapuit megnyitó Dagály fürdő, a mostanra gyönyörűen felújított Gellért fürdő, de ugyanúgy az egész évben üzemelő nagy népszerűségnek örvendő Széchenyi fürdő is.Az üdülésicsekkel rendelkezők bővebb tájékoztatást az elfogadóhelyek részletes listájáról a www.udulesicsekk.hu weboldalon találhatnak – tájékoztatott a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

 

Nyitvatartás és árak
Városi Strand minden nap 9-19 felnőtt: 630 forint ,gyermek: 450 forint (Ózd )
Termálfürdő minden nap 9-20 felnőtt: 750 forint, gyermek: 540 forint (Bogács)
Zsóry-fürdő minden nap 7-18 felnőtt:1200 forint, gyermek: 960 forint (Mezőkövesd)
Termálfürdő minden nap 9-19.30 felnőtt: 1500 forint, diák:1200 forint (Tiszaújváros)
Városi Strand minden nap 9-19 felnőtt: 600 forint, gyermek:400 forint (Kazincbarcika)
Termál és strandfürdő minden nap 8-18 felnőtt: 900 forint, gyermek: 650 forint (Sárospatak)
Diósgyőri Várfürdő H - P 9-18, Szo - V 9-19 felnőtt: 700 forint, gyermek: 500 forint (Miskolc)
Selyemréti strandfürdő minden nap 8-18 felnőtt: 750 forint, gyermek (10 éves korig) : 250 forint (Miskolc)
Miskolc-Tapolcai Barlangfürdő minden nap 9-18 felnőtt (4 órás): 1900 forint, gyermek (4 órás): 1300 forint (Miskolc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában