Helyi közélet

2008.03.06. 13:53

Rakaca-tavi „hatos” Meszesen

<p>Meszes - Rakaca térségének társadalmi és gazdasági fejlődésében érintett települések tavaly Meszesen megállapodást írtak alá: vállalták az együttműködést, a közös munkát a tó és térsége fejlesztése érdekében.</p>

Az Országos Foglalkoztatási Alap a terv megvalósításához negyvenmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

Zászlóshajó

A hatos konzorciumi tanács – Rákiné Czidor Katalin  meszesi polgármester, konzorciumvezető irányításával – szerdán Meszesen tartotta első ülését. Dr. Hatvani Zoltán projektvezető számolt be a végrehajtáshoz szükséges szerződésekről, a mikrotérségi foglalkoztatási paktumról, majd megvitatták és elfogadták munkatervüket. Dr. Kocziszki György, a Miskolci Egyetem professzora a tényfeltáró elemzést és Meszes falufejlesztési programjáról beszélt, Vilimi László, az ÉRV Zrt. vezérigazgató-helyettese pedig a Rakaca-tavi „zászlóshajóról” adott tájékoztatást.

A tanács ülésén – többek között – részt vett Gúr Nándor  országgyűlési képviselő és Szaniszló János, az Edelényi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, Szendrő polgármestere is.
K. T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában