Helyi közélet

2008.03.25. 06:44

Lopni vitte gyerekét a putnoki anya - perbe fogták

<p>Putnok - Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat az ellen a putnoki nő ellen, aki lopni vitte gyerekét. A bírósági tárgyaláson meghallgatott tanúk szerint nem bizonyos, hogy a gyerekkorú fiú volt a lopás során anyjával.&#160;<A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><STRONG>&#160;A Büntető törvénykönyv</STRONG></A></p>

Lopás és kiskorú veszélyeztetése is szerepel a bűnlistáján annak 38 esztendős asszonynak, aki több alkalommal is lopásokat követtett el Putnokon még három esztendővel ezelőtt. Számlájára írható különféle szerszámgépek eltűnése, cserepes virágok és más eszközök elemelése. A tulajdon ellenni bűncselekményeket a nő alaposan megfejelte, mert a vád szerint nem egyedül lopott, hanem a tolvajkodásokra magával vitte, az akkor még gyerekkorú fiát is.

A bírósági tárgyaláson meghallgatott tanúk szerint azonban nem bizonyos, hogy a gyerekkorú fiú volt a lopás során anyjával. Talán nagyobb, már saját cselekményéért büntetőjogi felelősségel tartozó fiatalkorú személyt láttak vele. A Miskolc Bíróság taláros testületnek most azt kell tisztáznia, hogy minden kétséget kizáróan a gyerekkorú fia volt-e a társa a lopások során. Ha ugyanis már nagyobb, a fiatalkorúság határán túl lévő volt a gyerek, azt is tisztázni kell, hogy szabad akaratából ment a nővel lopni, vagy sem. Ha ugyanis szabad akaratából volt a nő társa a tolvajlásokkor, az asszony ezzel - mint kiskorút veszélyeztető - nem okolható. A fiatalkorúval szemben azonban lopás miatt büntetőeljárás indulhat. Ha azonban valamilyen módon a lopásra rávette, kényszerítette a fiatalkorút, a kiskorú veszélyeztetésének tényállása fennáll, amiért akár börtönnel is sújthatják a nőt.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában