Helyi közélet

2008.03.20. 07:59

Kinek a pénzéből késik a vonat?

<p>Miskolc - A MÁV tudta, hogy késni fog a vonat, de nem tájékoztatták az utasokat, vajon miért is nem? - teszi fel a kérdést agorás fórumozónk.</p>

"Pesten volt egy egyórás megbeszélésem délután egykor, majd Miskolcon lett volna programom öt órakor.

Gondoltam, hogy a 10.28-as IC-vel megyek fel, ami 12.27-re ér oda a menetrend szerint, majd vissza a 14.35-össel jövök, ami 16.42-re ér Miskolcra.

Fölfelé a vonat többször hosszabban állt, majd kb.32 perces késéssel érkeztünk meg a Keletibe. Ezért le kellett rövidítenem a megbeszélést és siettem vissza. A vonat visszafelé is állt 45 percet Gödöllő előtt, így összehoztak megint 40 perc késést. Amint visszafelé láttam, Gödöllőnél volt vágányjavítás, ez okozta a késést. A késésről előzetesen senki nem tájékoztatta az utasokat.

Amikor a pénztárnál álltam (mivel 15 perces késés után visszafizetik a pótjegy árát), elolvastam a kitett tájékoztatót és az volt benne, hogy akkor nem jár vissza a pótdíj, ha a késésről előre értesítik az utasokat és akkor egy kicsit még idegesebb lettem.

Ugyan a lekésett csatlakozásokat és programokat nem nagyon lehet ellensúlyozni, de a késést okozó munkákról a MÁV tudott előre, szólhattak volna. Ha bemondják, hogy a vonatok ebben az időszakban 30-40 percet késnek a munkálatok miatt, akkor az utasok tudnak róla előre és nem idegeskedtek volna, ennek tudatában szervezik programjukat, ráadásul a MÁV-nak sem kellett volna visszafizetni a pótdíjakat, amit majd aztán a mi befizetett adóinkból fognak pótolni.

Szerintem most a visszaadott pótdíj összegét, azokkal az illetékes vezetőkkel kellene befizettetni a MÁV pénztárába, akik nem intézkedtek a késés jelzéséről. Ne mindig a mi költségünkre szórakozzanak!

Ui.: Az már csak hab a tortán, hogy a Tiszai Pu. pénztáros hölgyei csak a Bp-Miskolc pótdíjat adták vissza, szerintük a felfelé szólót Pesten kérjem vissza, vagy írjak reklamáló levelet :-)))"

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában