Helyi közélet

2008.01.31. 10:28

Versenyre igen, mocskolódásra nem

<p>Nem loptuk az ötletet, a mi kocsonyafesztiválunk egészen másról szól – kezdte mondandóját Pál Ildikó, az Első Szegedi Kocsonyafesztivál ötletgazdája.</p>

Elég volt csak elmondanunk, hogy Miskolcról érdeklődünk, a hölgy azonnal el kezdte magyarázni, hogy az ő fesztiváljuk miben lesz más, mint a miskolci. Mégis miben?
– Nálunk nem csak kocsonya lesz, hanem disznótoros étkek is kerülnek az asztalra, valamint nem rendezünk szépség-, és kocsonyaversenyt – tájékoztatott a szegedi ötletgazda a két fesztivál különbségeiről. Hozzátette: vendéglősökkel közösen találták ki a rendezvényt, és egyikük sem járt eddig Miskolcon, és a fesztiválon sem.

Versenyben

A fesztivál körül kialkult vitát pedig fölöslegesnek tartja – mondta. Ő hagyományt szeretne teremteni a négy napos rendezvénnyel. Hangsúlyozta: számára nem az üzleti szempontok fontosak, hanem az, hogy az emberek köztudatába visszakerüljön a kocsonya, mint egészséges téli étel.

Megtudtuk azt is, hogy Pál Ildikó ismeri Rózsa Editet, a miskolci fesztivál ötletgazdáját, de azt csak lapunktól tudta meg, hogy ő a mi fesztiválunk szervezője, kitalálója.

A Borsod Online-on a hozzászólók felvetették: Miskolc és Szeged mérje össze tudását kocsonyafőzésben. Hajlandó erre az alföldi város? Pál Ildikó válasza: természetesen partnerek a nemes versenyben, csak a mocskolódásban nem.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában