Helyi közélet

2008.01.30. 08:50

"Nem siker, de elfogadható a bérmegállapodás"

<p>Elmaradt a szerdára meghirdetett volánsztrájk, mivel a munkavállalóknak és a munkáltatóknak sikerült megegyezniük. A tárgyalások országos szinten nem jártak sikerrel, de helyben, így Borsodban is sikerült megállapodniuk. </p>

Kedden még kétséges volt, hogy lesz-e megegyezés, és annak függvényében sztrájk. Délután azonban a Borsod Volán Zrt. vezetése és a szakszervezetek tárgyalása sikeresnek bizonyult, így a munkabeszüntetés elmaradt.
- 7,5 százalékos béremelésben állapodtunk meg a munkáltatóval - mondta Baranyai Zoltán a közúti közlekedési szakszervezet megyei vezetője. Hozzátette: a részletekről tovább tárgyalunk, azaz még nem tudni, hogy ezt mind bérben, vagy egy részét béren kívüli jutatásban kapják majd a dolgozók.

Eredményesnek érzik ezt a bérmegállapodást? Elégedettek nem vagyunk, de elfogadható a béremelés mértéke - válaszolta a szakszervezet vezetője.

A dolgozók bérének emelése együtt járhat tarifaemeléssel?

Baranyai Zoltán szerint nem, mivel erről nem a volántársaságok döntenek, hanem a Pénzügyminisztérium.

Mint mondta: várhatóan nem lesz jegyáremelés. Hozzátette: sajnos így még nehezebb helyzetbe kerülnek a társaságok.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában