Helyi közélet

2008.01.02. 13:25

Elrongyolódik a nemzeti lobogó

<p>Miskolc - Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a miskolci városházát díszítő nemzeti színű zászló cseppet se dísze a háznak, a városnak. <DIA width="850" height="630" alt="Elrongyolódott zászló 2008.01.02."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Elrongyol_dott_z_szl__2008_01_02_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Elrongyolódott zászló 2008.01.02." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-lobogo-ot.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a miskolci városházát díszítő nemzeti színű zászló cseppet se dísze a háznak, a városnak. Igen rossz állapotban van. Amikor kérdésünkkel, hogy mikor fogják kicserélni?, szerdán délben Süti Gábornéhoz, a polgármesteri hivatal ellátási csoportjának munkatársához fordultunk, azt a választ kaptuk, hogy épp most cserélik. Némi tamáskodás után hittük csak el, hogy véletlenről van szó, legalábbis annyiban, hogy a telefon és a csere nem függ össze. Annyiban viszont nem véletlen, hogy – sajnos – a zászlót gyakran kell cserélni. Úgy kéthavonta. Tönkremegy: elrongyolódik. Koszolódik is, ha lehetne, mosnák, de nem lehet.

Egyebütt? Más középületeken? Papp Tamás, a Miskolci Közterületfelügyelet vezetője elmondta: nem érkezett hozzájuk panasz a zászlókra, illetve hiányukra. Úgy gondolja, az intézmény vezetőjének kötelessége gondoskodni arról, hogy rendben legyen a nemzetiszínű lobogó. Célzottan, zászlóellenőrzésre nem mennek a közterületfelügyelők, de olyan esetre emlékszik Papp Tamás, amikor megkérdezték egyik vagy másik iskola vezetőjét: miért hiányzik a zászló?

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában