Helyi közélet

2007.12.05. 11:33

Szélvédőmosóból készítettek 45 ezer liter szeszesitalt

<p>Ezerötszáz liter szélvédőmosó folyadékból készített szeszesitalt foglaltak le a Vám-és Pénzügyőrség munkatársai egy Ózd mellett élő családnál.</p>

A ház alatti garázsból és a pincéből valamivel kevesebb, mint 400 liter tisztaszeszt és már bekevert italt találtak, egy bérelt garázsban pedig 1100 liternyi pancsolt alkoholt foglaltak le. A szeszüzemben szűrőberendezést, szivattyúkat, tartályokat, és több mint száz műanyag kannát is találtak a pénzügyőrök.

A csalók a szeszt emberi fogyasztásra alkalmatlan szélvédőmosó koncentrátumból állították elő, amit egy felszámolás alatt lévő gazdálkodó adataival szereztek be.

Az illegális szeszüzemben összesen 45 ezer liter ízesített italt állítottak elő több mint 15 ezer liter szélvédőmosóból, 36 millió forint jövedéki adót csalva el a központi költségvetésből.

A Vám- és Pénzügyőrség két ember ellen indított büntetőeljárást jövedékkel való visszaélés miatt, ezért akár 5 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában