Helyi közélet

2007.12.03. 14:37

MTV: új arculat, új tartalom

<p>Budapest, Miskolc - Arculatváltás, hírekben erősítés. Ez jellemzi a Magyar Televízió (MTV) elmúlt hónapjait. Nem csak országos, de regionális szinten is változást hozott a november. <A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/mtv-uj-arculat-uj-tartalom/cn/boon-news-em_01-20071203-023445"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A Magyar Televízió </B></A>&#160;<DIA width="850" height="630" alt="MTV regionális híradó 2077.12. 03."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/MTV_region_lis_h_rad__2077_12__03_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="MTV regionális híradó 2077.12. 03." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Arculatváltás, hírekben erősítés. Ez jellemzi a Magyar Televízió (MTV) elmúlt hónapjait. Nem csak országos, de regionális szinten is változást hozott a november, hiszen a Budapesten kívüli stúdiók is – Miskolc, Sopron, Pécs, Szeged, Debrecen – új külsőt kaptak. Az átalakítást egy roadshow előzte meg, amikor is az MTV esti híradója vidéki nagyvárosokból jelentkezett, köztük Miskolcról is. A nézőknek a lánykollégium teraszáról közvetítették a műsort, hogy a háttérben az Avasi kilátó látszódjon. Hogyan jött a helyszín ötelete, erről Varga Koritár László, az MTV miskolci regionális szerkesztőségének vezetője beszélt lapunknak: az operatőrök felmentek a kilátóba, és egy olyan helyet próbáltak találni, ahonnan jól látszik a kilátó. Így esett a választás a központi lánykollégium erkélyére.

Hírtrend

A vidéki körút lényege az volt – mondta Varga Koritár László–, hogy a vidéket, illetve annak híreit jobban bekapcsolják a hírműsorokba. November elejétől a regionális híradók arculata is megváltozott. A díszlet egyszerűbb, letisztultabb lett, a műsorok rendszere is átalakult – új felíratozási rendszer, egyedi, leegyszerűsített formák. A cél ugyanis az volt – folytatta –, hogy a néző érthető, pontos híreket kapjon. Valamint az MTV híradók stílusa illeszkedjen a világ hírtelevíziós trendjébe – tette hozzá.

Bekapcsolás

Sikerült-e jobban bekapcsolni a vidéket a hírműsorokba? Varga Koritár László szerint igen, bár nehézséget okoz, hogy regionális szinten csupán két stáb dolgozik a szerkesztőségnek. A régióban működő városi televíziókkal próbálják szorosabbra fűzni a kapcsolatot, valamint a nagyobb településeken – mint például Putnok, Rimaszombat – tervezik egy-egy helyi tudosítói stáb foglalkoztatását.
Varga Koritár László arról is beszélt, hogy szeptember elején az MTV felkérésére a Századvég Intézet készített egy felmérést. Ennek az eredménye az lett, hogy a hírműsorokat összehasonlítva a Magyar Televízió adásai a leg tárgyilagossabbak, objektívebbek, vagyis kevésbé elfogultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában